zaterdag 2 december
1°C
0 km

Beter recycleren dankzij 'afritsbaar jasje'

FrieslandCampina in Aalter pakt uit met een nieuwe verpakking die het recycleren moet verbeteren. Zo krijgen de flesjes van Cécémel en Fristi een afritsbaar jasje.

Aangezien zuivel niet blootgesteld kan worden aan licht, moet de verpakking altijd een jasje krijgen. Het nadeel daarvan is dat de recyclage niet optimaal verloopt, aangezien de PET-fles en de verpakking aan elkaar hangen.

Naakte flessen worden beter herkend
Daarom heeft FrieslandCampina nu iets nieuw ontwikkeld: een jasje met een ritssluiting. Na het opdrinken van je drankje, kan je het jasje van het flesje ritsen en beide in de PMD-zak gooien. Zonder de jasjes worden de flessen beter herkend door de sorteermachines en ook beter gerecycleerd.

"Ambitie om verpakkingen volledig circulair te maken tegen 2050"
"Met de 100% rPET-flessen die we nu als eerste Belgische zuivelfabrikant op de markt brengen, kunnen we onze ecologische voetafdruk opnieuw verkleinen" zegt Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina in België. "Zo vermijden we maximaal het gebruik van ‘nieuwe’ materialen en gebruiken we 100% gerecycleerd materiaal. Daarnaast willen we consumenten sensibiliseren met de nieuwe afritsbare verpakkingen en werken we nauw samen met Fost Plus om ook de recyclage te bevorderen. Na de introductie van papieren rietjes en biobased craft, onderstrepen deze nieuwe initiatieven eens te meer onze ambitie om verpakkingen volledig circulair te maken tegen 2050.”