donderdag 2 februari
9°C
103 km

Bewoners Gents woonzorgcentrum maken likeur van Gentse Mokken

Bewoners van het Gentse woonzorgcentrum Ramen en Poelen hebben sinds vandaag hun eigen likeur: Ramenstropke. Begin dit jaar kwamen ze op het idee om van het traditionele koekje Gentse Mokken een likeur te maken. 

Om het Ramenstropke te ontwikkelen, werkten de bewoners van wzc Ramen en Poelen samen met een gespecialiseerde brouwerij. Na veel uren proeven en keuren kwamen de bewoners tot een smaak die ze allemaal lekker vinden. "De smaken die wij wilden moesten wij eraan toevoegen, om uiteindelijk het goede resultaat te krijgen", vertelt Herwig Van Mossevelde, mede-initiatiefnemer. "Het resultaat is een druppeltje dat blijft hangen in de keel."

Ook etiket is eigen ontwerp
Uren, dagen en weken is er vergaderd en geproefd om uiteindelijk tot dit resultaat te komen. En toen moest het nog een fles en een etiket krijgen, ook dat is een eigen ontwerp. "Er moest likeur mee betrokken zijn en een tekst die iedere Gentenaar kan lezen", zegt bewoner Gerard Premereur. "Dat was wel wat werk, want ik heb een aantal ontwerpen gemaakt. Daar is uiteindelijk één uit gekozen."  

Het is maar een beperkte oplage, van 84 flesjes. Die zijn bijna allemaal verkocht aan de residenten en kennissen.