Bier in de kerk

De kerk van Overslag in Wachtebeke wordt binnenkort omgebouwd tot een brouwerij. De ambachtelijke Brouwerij Broers uit Wachtebeke neemt er haar intrek.

Afgelopen zomer lanceerde de gemeente Wachtebeke een oproep om voorstellen in te dienen voor een nieuwe bestemming voor de kerk van Overslag. De gemeente wil de kerk voor 15 jaar kosteloos in erfpacht geven aan wie er een nieuwe private invulling aan geeft maar ze ook voor een stuk publiek toegankelijk maakt voor de inwoners.

Bedoeling was alvast om een haalbare invulling te vinden die past in een kerkgebouw en bovendien bijdraagt aan het buurtleven in Overslag.

Een professionele koos het voorstel van Brouwerij Broers om hun ambachtelijke brouwerij naar de kerk te verhuizen en uit te breiden met een proeflokaal. Er wordt bovendien een buurtpunt ingericht met toeristische informatie, een dorpswinkel met lokale producten en een broodautomaat.

Hoe de kerk-brouwerij er gaat uitzien, valt nog af te wachten. Intercommunale Veneco gaat de brouwers helpen met het inrichten van een mini-wedstrijd tussen 3 architectenteams.