zondag 26 juni
22°C
8 km

Binnenkort al opnieuw werken aan Boekentoren

Enkele maanden na de jarenlange renovatie moet de Boekentoren alweer in de steigers. Een deel van de toren is tijdens de werken bedekt geraakt met een betonsluier, waardoor de blauwe steen niet meer zichtbaar is. Dat deel moet nu opnieuw schoongemaakt worden.

Half september was het eindelijk zover. Na negen jaar restauratie ging de Boekentoren opnieuw open voor het grote publiek. Sinds vorige week schittert de iconische toren van Henry Van de Velde opnieuw in het straatbeeld, dankzij de vernieuwde verlichting. Maar binnenkort moet er al opnieuw gewerkt worden aan de 64 meter hoge Boekentoren.

Grijze aanslag
Tijdens de restauratiewerken is een deel van de toren bedekt met een betonsluier, een aanslag van betonresten. Daardoor is de blauwe kleur van de stenen niet meer te zien en zie je een grijze kleur. Die moet nu weggewerkt worden.

2 maanden
De schoonmaakwerken zouden begin volgend jaar moeten starten. Daardoor moet de Boekentoren dus opnieuw in de steigers gezet worden. De werken zouden zo'n twee maanden duren.