BKO Bolleboos in Nevele heeft snoezelruimte

De Buitenschoolse Kinderopvang Bolleboos in Nevele heeft er sinds kort een snoezelruimte bij. `t Is een knus en gezellig plekje waar kinderen even in alle rust en stilte kunnen wegglippen van de drukte. En da`s vaak nodig, want veel kinderen hebben het soms moeilijk als er veel lawaai in de buurt is. Wij gingen de snoezelruimte al eens uittesten en kwamen helemaal als herboren terug buiten.

Het voormalig berghokje in de buitenschoolse kinderopvang Bolleboos in Nevele ziet er vandaag helemaal anders uit. De rekken met opbergdozen werden weggehaald en vervangen door knusse kussens, pluchen troeteldieren en feerieke lampjes. De snoezelruimte is het nieuwe lievelingsplekje van veel kinderen Bij Bolleboos. Hier kunnen ze even tot rust komen door gezellig een boekje te lezen, naar de kleurige lampjes te kijken of te luisteren naar de rustgevende muziek.

Kristien De Cocker, coordinator Buitenschoolse Kinderopvang Deinze: "Ze kunnen daar met knuffels spelen, ze hebben ook een sensorische voetenmat waarvan ze de prikkels voelen, en dat brengt veel kinderen tot rust, en ze kunnen daar ook een beetje babbelen, en vooral met tiemers als die het wat moeilijk hebben dan nemen we ze daar even apart en dan praten we wat met hen, vragen wat er aan de hand is, en dan komen ze weer tot rust om dan weer een volledige dag te kunnen spelen".

De buitenschoolse kinderopvang Bolleboos vangt tijdens het schooljaar 56 kindjes op van 2.5  tot 12 jaar. Maar ook tijdens de vakantieperiode staan de deuren hier open voor heel wat kinderen. En die kunnen de boel hier best wel eens op stelten zetten. Wie het even allemaal wat teveel wordt, trekt zich terug in de snoezelruimte om er tot rust te komen.