donderdag 18 april
11°C
102 km

Blaarmeersen krijgt eigen reddersteam

Recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent krijgt deze zomer een vast reddersteam. Uitbater Farys gaat op zoek naar een ploeg van zes mensen die de hele zomer paraat zal staan. Tot nu toe heeft Farys altijd afwisselend redders ingezet uit de Gentse binnenzwembaden. Zij kunnen in het nieuwe seizoen wel nog ingeschakeld worden op drukke dagen.

Een ploeg zes vaste redders moet deze zomer een oogje in het zeil houden op de Blaarmeersen in Gent. Zij zullen elkaar afwisselen, en afhankelijk van de drukte zullen nog extra mensen ingeschakeld worden. Op die manier moeten de Blaarmeersen opnieuw veiliger en aangenamer worden. Op piekmomenten kan de uitbater nog beroep doen op redders uit de binnenzwembaden. Voor haar vacatures is Farys op zoek naar mensen met het diploma van Hoger Redder en het reddersbrevet voor openluchtwater. Ze organiseren ook zelf trainingen voor geinteresseerden die de vereiste brevetten nog niet hebben.

Bruno Pessendorffer - woordvoerder Farys: "Om een domein als de Blaarmeersen veilig te laten gebruiken, hebben we een aantal mensen vast nodig. Daar is een aantal redders voorzien naar gelang de situatie en naar gelang het publiek dat verwacht wordt, hoeveel volk er zal zijn. We stemmen dat zo'n beetje af op de weersverwachting".