vrijdag 30 juli
19°C
0 km

Bodemsaneringswerken als voorbereiding op vernieuwde Wasserij

In Sint-Amandsberg zijn grote werken gestart langs de Kunstenaarstraat en de Beeldhouwersstraat. De gronden worden gesaneerd, als voorbereiding op de vernieuwing van de wasserijsite.

Het gaat om de tweede fase van de werken. Eerder al werd de kernzone ter hoogte van de droogkuisinstallaties gesaneerd. Nu is de zone ter hoogte van de riolering langs de Kunstenaarstraat en de Beeldhouwersstraat aan de beurt. 

Blauwe gevel
De Wasserij der Vlaanderen, met de kenmerkende blauwe gevel in de Toekomststraat, werd in 1924 opgericht. Sinds 2011 staan de gebouwen leeg. Doorheen de jaren zorgden de activiteiten in de wasserij voor bodemverontreiniging, waardoor de gronden gesaneerd moeten worden.

Ontmoetingsplaats
De bedoeling is om de hele site te vernieuwen en er een ontmoetingsplaats voor de buurt van te maken. Het project is in handen van Sogent. Het herenhuis in de Toekomststraat wordt gerenoveerd, de woning ernaast wordt gesloopt. Daar komt de ingang van de nieuwe site. Er komt onder meer een groene open speel- en ontmoetingsruimte.