zaterdag 2 december
1°C
2 km

Bom onder vrouwenvolleybal

Wordt er dit weekend gevolleybald op het hoogste niveau? Bij de mannen wel - daar is geen enkel probleem -, maar bij de vrouwen is dat nog hoogst onzeker.

Van de regering mag het, van de federatie ook, maar toch zien vijf van de negen ploegen dat niet zitten. Zij vragen dat de competitie wordt stilgelegd, al zeker tot begin december. Onder hen ook Saturnus Michelbeke: die ploeg vindt het in coronatijden te gevaarlijk om te spelen en geeft ook toe dat het financieel bijzonder zware tijden zijn. 


VDK Gent, zit dan weer in het andere kamp.

Net als Asterix, Oudegem en Tchalou, hopen zij dit weekend wél te kunnen spelen. Ze kunnen zich aan de heel strenge protocollen houden en testen iedereen twee keer per week. Waar eindigt deze impasse? Voorlopig ziet het er naar uit dat de competitie dit weekend start met vier ploegen, wellicht spelen zij de volgende weken onderling tegen elkaar en komen de andere vijf er na Nieuwjaar bij. Vanavond bekijkt de federatie de kalender, maar één ding is zeker, reclame voor het vrouwenvolleybal is deze strijd alleszins niet.