vrijdag 26 februari
8°C
7 km

Bomen langs Leopoldkanaal in Sint-Laureins worden vervangen

Begin november start De Vlaamse waterweg met het kappen van bomen langs het Leopoldkanaal in Sint-Laureins. Voor iedere boom die wordt gekapt, zal een nieuwe in de plaats komen.

Er zullen twee zones aangepakt worden: 1,3 kilometer tussen de Zonne- en Langewegbrug op de linkeroever (kant Sint-Laureins), en 2,3 kilometer tussen de Moershoofde- en de Oosthoekbrug op de rechteroever (kant Nederland). Dat de bomen daar verdwijnen is noodzakelijk.

"Populieren zijn gekend omwille van een groot risico op takbreuk wanneer ze te oud zijn. Ondanks verschillende grote snoeibeurten de afgelopen jaren, werden er meermaals takbreuken vastgesteld. Met het ouder worden van de bomen, zal het risico alleen maar toenemen en dreigt de veiligheid van de jaagpadgebruiker in het gedrang te komen", zegt De Vlaamse Waterweg.

Toegankelijkheid
Wanneer De Vlaamse Waterweg aan het werk is, zullen de jaagpaden onderbroken zijn. In het weekend wordt het pad zo goed als mogelijk toegankelijk gemaakt voor fietsers en wandelaars, afhankelijk van de vooruitgang van de werken.