dinsdag 26 september
23°C
2 km

Bos in Kruisem mag nu toch bebouwd worden, buren in beroep

In Lozer (Kruisem) is heel wat ophef ontstaan nu een projectontwikkelaar een vergunning gekregen heeft om een stuk bos te rooien en er een woning te bouwen. De vorige eigenaar en de buren dachten het om landbouwgrond ging, maar het gemeentebestuur spreekt dat tegen.

In de Neerrechemstraat in Lozer is vorig jaar een stuk bos van 1 hectare verkocht voor 50.000 euro. Volgens de buren kreeg de toenmalige eigenaar geen vergunning om er te bouwen. “De gemeente zei: het is niet mogelijk, het is bosgrond”, zegt buurtbewoner Marc Beeusaert. De projectontwikkelaar die de grond kocht, heeft nu wel een vergunning op zak.

"Nooit een aanvraag ingediend"
Volgens bevoegd schepen Baron Bernard della Faille d'Huysse, is er door de vorige eigenaar nooit een aanvraag ingediend, en alleen maar mondeling om info gevraagd. “Als er iets mis was van informatie, dan is dat natuurlijk heel droevig”, zegt de baron. "Ik vermoed dat dat de taak van de rechtbank om te oordelen, als er misleidende informatie gegeven werd." Het dossier ligt nu bij de Provincie.