Bouw nieuw zwembad Brakel begonnen

Vanavond wordt in Brakel de eerste spadesteek gegeven van een gloednieuw zwembad. Dat wordt achter Sporthal de Rijdt gebouwd en beide gebouwen worden ook met elkaar verbonden. De bouw van het nieuwe zwembad kost de gemeentekas een smak geld. 7,5 miljoen euro. 

De nieuwbouw moet het huidige zwembad Poseidon in Brakel vervangen. Het was al langer gekend dat dat zwembad verouderd was. Het gebouw is 40 jaar oud en heeft te kampen met betonrot. Ook de tegels van de zwembadvloer liggen los. Het gemeentebestuur van Brakel wou het huidige zwembad eerst nog laten renoveren, maar dat kostenplaatje bleek achteraf gezien te hoog te liggen. Brakel opteert dan maarvoor een gloednieuw zwembad waar toch ook een aardig bedrag van 7,5 miljoen euro aan vasthangt.

"Belastingbetaler heeft dat geld ervoor over"
"Dat is een bom geld, maar dat is geld waar de belastingbetaler het graag voor over heeft", zegt burgemeester van Brakel Stefaan Devleeschouwer (Open Vld). "Onze bevolking wordt ouder en wil fitter blijven." Brakel hoopt midden volgend jaar te kunnen starten met de bouw van het nieuwe zwembad. Eind 2023 zal het eerste baantje er getrokken kunnen worden.