dinsdag 26 september
23°C
1 km

Brakel opent gloednieuw Hoppinpunt aan het station

In Brakel is vandaag een gloednieuw Hoppinpunt geopend aan het Stationsplein. Zo'n Hoppinpunt moet het makkelijker maken om van het ene vervoersmiddel op het andere over te stappen. Op die manier worden verplaatsingen niet alleen flexibeler, maar ook efficienter en duurzamer. Blikvanger van het Hoppinpunt in Brakel is een gloednieuwe beveiligde fietsenstalling met 20 oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) burgemeester Brakel: "De vervoersmogelijkheden die er zijn, dat is ons busnet, een belangrijk knooppunt hierachter ons. Naast de gewestweg, een unieke plaats, waar de bussen vertrekken van en naar Ronse, Geraardsbergen, Zottegem, Oudenaarde. Dan hebben we hier onze overdekte en beveiligde fietsenstalling, waar 10 elektrische deelfietsen komen. We hebben hier achter ons de twee elektische deelwagens, die dagelijks kunnen gebruikt worden. Dus we hebben hier tal van mogelijkheden voor mensen die willen meedoen aan deelmobiliteit."

Het paradepaardje van dit Hoppinpunt in Brakel is de grote, beveiligde fietsenstalling, met 20 oplaadpunten voor elektrische fietsen. 


Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) burgemeester Brakel: "Hier kan de Brakelaar of de passant een fiets ontlenen en zij kunnen ook gratis hun fiets opladen. En met een app, een simpele druk op de knop, een login, kan men de fiets opbergen. Gaat het deurtje op, deurtje dicht. Zo kunnen we heel veel elektrische kilometers afleggen en fossiele brandstof besparen."

Om toegang tot de fietsenstalling te krijgen gebruik je dus een app. Daarvoor moet je wel eerst even contact opnemen met de gemeente. Ook de Hoppinzuil springt in het oog. Iedereen die zich op een duurzame manier wil verplaatsen, vindt hier de juiste informatie.