Breng de wekelijkse markt weer naar de Markt

In Aalter heeft de partij Groen vandaag actie gevoerd. De militanten deelden pamfletten uit. Ze willen dat de wekelijke woensdagmarkt terug naar de Markt komt. Nu staat die opgesteld op de Sint-Corneliusparking, maar die is daar niet voor geschikt vinden ze bij Groen. 

De markt van Aalter is, net als in zoveel andere steden en gemeenten, verplaatst door corona. De afstandsregels lieten het niet toe om langer op de Markt te blijven , parking Den Aard werd de nieuwe locatie. Maar intussen is Den Aard in concessie gegeven voor een elektrisch oplaadstation, en dus moest de markt voor de tweede keer verhuizen. Het gemeentebestuur liet de kramen nu opstellen op de Sint-Corneliusparking. Maar die is niet voorzien op de inrichting van de wekelijkse markt. Er moesten generatoren geplaatst worden om de kramen van stroom te voorzien. Het gemeentebestuur heeft de situatie nu geëvalueerd en besloten om de markt op de Sint-Corneliusparking te houden. 

Herinrichting van de parking 

Het schepencollege stelt voor aan de gemeenteraad om de Sint-Corneliusparking aan te passen aan de wekelijkse markt. De verharding en de elektriciteit worden aangepast, het beetje groen op de parking moet wijken. Volgens Groen zijn deze aanpassingskosten niet nodig. De Markt is destijds heraangelegd om de markt te kunnen huisvesten, en ook de marktkramers en de plaatselijke horeca zijn vragende partij om de markt te laten terugkeren naar de Markt. Groen stelt voor om het geld voor de Sint-Corneliusparking te gebruiken om de omgeving van de markt en de Stationsstraat te vergroenen. Vandaar dat er vandaag pamfletten zijn uitgedeeld op de markt.