vrijdag 9 december
3°C
19 km

Brouwerij Huyghe brouwt Arteveldebier vanaf nu in hartje Gent

Het Gentse Arteveldebier wordt vanaf nu in het centrum van de stad gebrouwen. De Gentse stadsbrouwerij Artevelde van Brouwerij Huyghe uit Melle is volledig afgewerkt en klaar om het eerste glas te schenken.

Brouwerij Hughe uit Melle kocht een pand recht tegenover het Gentse stadshuis en bouwde er de afgelopen maanden aan een microbrouwerij. Er staan zeven tanks waarmee jaarlijks 200 000 liter bier kan worden gebrouwen. Het Arteveldebier krijgt zo een eigen vaste stek in het hart van de stad, nadat het sinds 1985 steeds in Melle werd gebrouwen.

5 miljoen euro
Door de oorlog in Oekraïne verliep de bouw van de microbrouwerij wel wat vertraging op. De voorziene openingsdatum voor de Gentse Feesten is niet gehaald.  Zo werden de bierglazen niet op tijd geleverd. Het hele project heeft zo’n 5 miljoen euro gekost. Maar dat is allemaal verleden tijd nu, de brouwerij is vanmiddag feestelijk geopend, met een nieuw logo.

Zicht op de draak
In stadsbrouwerij Artevelde zal niet alleen bier gebrouwen worden, maar er is ook een café en restaurant. “Er is een binnenterras met zicht op de draak van het Belfort. Er is een terras voor de zaak en binnen is er plaats voor zo’n 140 mensen”, vertelt Alain De Laet, CEO van Brouwerij Huyghe.