BuckFM, een dagelijkse podcast op de Gentse Feesten

Vanaf 15 juli kan je elke dag luisteren naar Buck.FM, de podcast over de Gentse Feesten. Volkszanger Wim Claeys ontvangt elke namiddag van de Gentse Feesten prominente Gentse figuren, die hij met elkaar in gesprek laat gaan. De opnames gebeuren live in whiskeybarThe Glengarry aan het Sint-Baafsplein, en ook het publiek is er welkom om een opname bij te wonen. 

Podcasts zijn razend populair, over elk onderwerp is er wellicht al eens eentje gemaakt, maar een eigen podcast over de Gentse Feesten, dat bestond nog niet. Producer Stefan Smet en volkszanger Wim Claeys zorgen met Buck.FM dus voor een primeur. Elke namiddag van de Gentse Feesten, rond half twee, wordt de podcast live opgenomen in Whiskeybar The Glengarry aan het Sint-Baafsplein.

Stefan Smet, producer: "Daar valt heel veel over te vertellen. Heel mooie verhalen die we daar gaan opdiepen, maar we gaan ook de actualiteit volgen. Want elke dag is er wel een recent berichtje dat we daarin kunnen brengen. Daarnaast hebben we ook aandacht voor al die intiatieven, al die pleinorganisatoren die zich dagelijks inzetten voor die Gentse Feesten, die willen we ook heel graag voor de micro brengen.

Presentator met dienst is Wim Claeys, volkszanger pur sang. 't Is dan ook een beetje naar hem dat de podcast Buck.FM is vernoemd. Elke namiddag van de Gentse Feesten zal ie prominente Gentse figuren voor z'n microfoon brengen, en doet die op de typische Wim Claeys-manier. 

Wim Claeys, presentator: "Mijn reputatie die zijn gasten laat uitspreken zal ik alle eer aandoen, en ik ben altijd zeer oprecht geinteresseerd in wat de mensen te vertellen hebben. Daar zitten zowel voor mij bekende mensen bij die ik persoonlijk ken, want ja, in Gent ken ik veel mensen, maar er zitten ook mensen bij die ik nog nooit gesproken heb bijvoorbeeld Herman Brusselmans, bekende Gentenaar, maar we hebben elkaar nog nooit gesproken. Daar kijk ik heel hard naar uit, 

 

Ook interessant voor jou