Buffalo's redden seizoen met Europese kwalificatie

Het is gelukt! KAA Gent is eindwinnaar geworden van de Europe play-offs. De Buffalo's wonnen de "finale" op het veld van KV Mechelen met 1-2 en plaatsen zich voor de Conference League. Er zal dan toch nog Europees voetbal te zien zijn in de Ghelamco Arena volgend seizoen. 

KAA Gent trok naar Mechelen met 1 doel, winnen! Minder was niet genoeg om een vervelend seizoen toch nog positief af te sluiten. Het werd even spannend net voor de rust toen Bezus nog reageerde op een fout die op hem gemaakt werd. Mechelen schreeuwde om een rode kaart, maar de scheidsrechter en de VAR hielden het op een gele kaart. Gelukkig voor de Buffalo's, want Roman Bezus zou later nog zeer belangrijk worden voor zijn team.

Toeslaan na de rust

Gent kwam eerder afwachtend uit de kleedkamer maar kon al snel het balbezit heroveren. En dat leverde resultaat op. Bezus kopte een strakke voorzet van Hanche-Olsen van ver in doel en even later kon de pas ingevallen Tissoudali de 0-2 op het bord zetten na een knappe solo. Het werd nog even spannend toen Mechelen vanop strafschop de aansluitingstreffer op het scorebord zette, maar de Buffalo's gooiden zich de laatste 15 minuten met alles wat ze hadden voor de bal en behielden de voorsprong. Al bij al een verdiende zege en een kwalificatie voor de Conference League. En dat zal deugd doen bij iedereen met een blauw-wit hart.   

foto kaagent.be