donderdag 7 december
5°C
0 km

Buren maken zich zorgen over inplanting nooddorp in Oostakker

De bewoners van de Eikstraat in Oostakker zijn bezorgd over de plannen om in hun straat een nooddorp te bouwen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Ze vrezen overlast omdat de locatie totaal niet geschikt is voor zo'n groot nooddorp zeggen ze. Er is een petitie opgestart. 

Voor alle duidelijkheid, "wij zijn niet tegen de opvang van mensen uit Oekraïne, integendeel" klinkt het in de Eikstraat. Het is alleen de locatie die volgens de bewoners niet is aangepast aan de opvang van 600 personen. "De Eikstraat is daar niet op voorzien". zeggen ze. Als er voetbal is op de terreinen van RC Gent is het al moeilijk doorkomen in de Eikstraat. Er rijden ook geen bussen in de straat, dus de bereikbaarheid van alle openbare diensten is niet zo evident. 

Overleg   

De buren betreuren het feit dat ze het nieuws gisteren via de media moesten horen. Er komt wel een informatiemoment voor de buurt, maar de beslissing is intussen al genomen.   "Waarom luistert het stadsbestuur niet eerst naar de bewoners" is de vraag die je bij de meeste bewoners van de Eikstraat hoort. Om hun ongerustheid bekend te maken hebben de bewoners een petitie opgestart. Daarmee hopen ze de plannen te laten wijzigen en het nooddorp op een andere plaats te zien verschijnen. 

Nog weinig info

In een eerste reactie op de ongerustheid van de buren zegt burgemeester De Clercq afhankelijk te zijn van Vlaanderen. "De plannen zijn maar voor begin 2023, we weten alleen dat het nooddorp er komt, meer info hebben we nog niet".  Over het feit dat het nooddorp niet meer aan de HOGENT gebouwd wordt reageert de burgemeester ook. "Er worden enkele vereisten opgelegd, en daardoor komt de site van de HOGENT niet meer in aanmerking".