woensdag 29 maart
17°C
46 km

Burgemeester Brakel inspecteert de Berendries

Ook in Brakel is alles tot in de puntjes geregeld om er een echt wielerfeest van te maken. De renners in Omloop het Nieuwsblad trotseren in Brakel onder meer de Berendries. De helling ligt er perfect bij en morgen wordt er dan ook veel volk verwacht. Burgemeester Stefaan Devleeschouwer doet wel een oproep naar de toeschouwers om niet te dicht bij de renners te komen en geen afval achter te laten.

Burgemeester Stefaan Devleesschouwer inspecteert nog even de Berendries, een van de hellingen van morgen.

Stefaan DeVleeschouwer (Open Vld) - burgemeester Brakel: "Ja, de Berendries is een serieuze kuitenbijter he. Een kilometer lang tot aan de top. 98 meter boven de zeespiegel. Een stukje waar ze even kunnen bekomen en dan is het terug volle gas he. Vanaf hier start he, vanaf hier kunnen ze zich al een kruisje geven. Er gaat hier terug een massa volk staan he, dat kan niet anders. Het gegil van de mensen zal ervoor zorgen dat er hier nog een tandje wordt bijgestoken en zo hebben we het graag".
De politie zal morgen ook aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden. Hoffelijk zijn en afstand houden van de renners is de boodschap.

INTERVIEW
SVO: Stefaan DeVleeschouwer (Open Vld) - burgemeester Brakel
Vanuit de politiezone Brakel, Horebeke, Maarkedal en Zwalm gaan wij een 29-tal mensen hebben die toezien op de veiligheid. Er is ook ondersteuning vanuit het federaal niveau, daar worden een tiental mensen van geleverd en ook vijf extra voertuigen zullen binnen onze politiezone de veiligheid controleren.

En niet alleen bij ons leeft de koers. Ook vanuit het buitenland komen ze massaal naar de Vlaamse Ardennen. Het verblijfstoerisme speelt in op het wielergebeuren en dat loont. 

Stefaan DeVleeschouwer (Open Vld) - burgemeester Brakel: "En vooral ook onze café's, onze B&B's, die zitten nu al overvol, die moeten wielerploegen weigeren zelfs. Mensen uit Nederlands, Amerika, van over heel de aardbol komen ze naar de Vlaamse Ardennen en dus ook naar Brakel om deze koers te beleven. Al weken kijken we er naar uit om de mensen te zien herleven na de covidperiode en de oorlog Oekraine en Rusland. Het zijn te veel drama's geweest op korte tijd en morgen is een feestdag, wat zeg ik: een hoogdag"