dinsdag 29 november
8°C
230 km

Burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V) stelt nieuwe schepenen voor

De gemeente Maldegem heeft een nieuwe burgemeester. Koenraad De Ceuninck van CD&V heeft gisteravond de eed afgelegd tijdens een online gemeenteraad.

Vorige week trok N-VA de stekker uit de meerderheid, de partij wou niet meer samenwerken met Open Vld en De Merlaan. Maldegem krijgt een volledig nieuw bestuur met N-VA, CD&V en Groen.

Nieuwe wind
De nieuwe bestuursploeg wil een nieuwe wind laten waaien door Maldegem. CD&V levert naast de burgemeester ook nog twee schepenen: Annelies Lammertyn en Valerie Taeldeman. Voor N-VA worden Nicole Maenhout, Danny Vannevel en Peter Van Hecke schepen. Groen ten slotte krijgt 1 schepen met Stefaan Standaert.

Nefast
Het is bijna een volledig nieuwe bestuursploeg. Volgens gewezen burgemeester Bart Van Hulle zal dit nefast zijn voor de Maldegemnaar, want iedereen zal zich moeten inwerken.

Verder zetten
Nieuwbakken burgemeester De Ceuninck ontkent: "Het is inderdaad zo dat we vertrekken vanuit een meerjarenplan dat loopt. Veel van de ideeën van de vorige ploeg zullen we verder zetten, maar we gaan dat vooral op een andere manier doen."