woensdag 18 mei
26°C
0 km

Burgemeester Maarkedal legt werken aan spoorlijn stil: "Veel overlast en geen vergunning"

De burgemeester van Maarkedal, Joris Nachtergaele (N-VA), heeft de werken in zijn gemeente aan de spoorlijn tussen Oudenaarde en Ronse stilgelegd. Volgens Nachtergaele zorgen de werken voor veel overlast voor de buurt en zijn er ook problemen met de vergunning.

In juli en augustus vernieuwt spoorwegnetbeheerder Infrabel de spoorlijn tussen Oudenaarde en Ronse. Een deel van die werken vindt plaats in Maarkedal. Maar daar zorgen de werken voor problemen. "Men werkt hier van 5 uur 's morgens tot 11 uur 's avonds", zegt burgemeester Joris Nachtergaele. "Dat gebeurt niet alleen op werkdagen, maar ook op zaterdag, zondag en op feestdagen. Dat is problematisch voor de buurt."

"Besloten om de werken te laten afsluiten"
Daarnaast zijn er ook problemen met de vergunning voor de werken. "Er blijkt geen vergunning te zijn aangevraagd voor deze site en dat kunnen we niet tolereren", vervolgt Nachtergaele. "Gisterenavond is onze handhavingsambtenaar ter plaatse geweest om te kijken of het nodige papierwerk aanwezig was. Dat bleek niet zo te zijn. Er is toen afgesproken om de werken stil te leggen. Dat gebeurde niet. Dus vanmorgen heb ik het besluit genomen om de werken te laten afsluiten."