vrijdag 9 december
3°C
20 km

Burvenichstraat Gentbrugge voelt zich in de kou gezet door stadsbestuur

Heel wat bewoners uit Gentbrugge zijn niet te spreken over het voorgesteld circulatieplan voor hun wijk. Er zal nog meer verkeer passeren dan vroeger klinkt het. De Frederik Burvenichstraat wordt in de toekomst zo goed als onleefbaar zeggen de bewoners. De Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) zegt dat het zo'n vaart niet zal lopen. 

Al 20 jaar voeren de bewoners van de Burvenichstraat strijd tegen de verkeersdrukte in hun straat. Ze deden tellingen naar het auto-en vrachtverkeer en naar de snelheid en luchtkwaliteit. Al die resultaten zijn bekend bij het stadsbestuur zeggen de ontevreden bewoners. Ze zijn zelfs besproken op de participatiemomenten. Er was hoop, maar het nieuwe plan gooit die hoop op de vuilnisbelt. Volgens de bewoners is er gewerkt met onjuiste informatie.Op de plannen lijkt de straat dubbel zo breed als de andere straten, maar dat is niet zo. Bovendien is de meting van het verkeer gebeurd in volle coronaperiode. Nu is de verkeerssituatie compleet anders.

Tijd voor actie

Als het plan in werking komt zal het hier zeer gevaarlijk worden zeggen de buurtbewoners. Er zullen nog meer files onstaan en de voetgangers en fietsers zullen nog voorzichtiger moeten zijn. “We voelen ons bedot door het stadsbestuur en plannen actie” zeggen de bewoners. Op 12 november aanstaande plannen ze een straatfeest. Want dat is wat de bewoners willen. Elkaar ontmoeten in een veilige omgeving. Ze rekenen op het stadsbestuur om hun situatie te herbekijken. 

Geen extra verkeer

Volgens de Gentse milieuschepen Watteeuw (Groen) moeten de mensen in de Burvenichstraat zich niet teveel zorgen maken. Zo komt er onderandere een vrachtwagensluis en zal de knip voor geen extra verkeer zorgen. Als het plan in werking treedt zal het na enkele maanden trouwens geëvalueerd worden.