vrijdag 1 december
0°C
83 km

Buslijn 55 vanaf 1 september weer langs normaal traject

Goed nieuws voor de reizigers die vaak met buslijn 55 van Zelzate naar Gent rijden. Hun bus zal vanaf 1 september opnieuw de normale reisroute volgen. En daar zijn heel wat inwoners van Zelzate en Evergem blij mee. Want door de werken aan Meulestedebrug was er veel vertraging op lijn 55. De Lijn schrapte daarom een groot aantal haltes op de reisroute van die bus. Maar die zogenaamde oplossing voor de vertraging lokte veel boze reacties uit.

Wie regelmatig buslijn 55 vanuit Zelzate naar Gent neemt, kan binnenkort opnieuw opgelucht ademhalen. Vervoersmaatschappij De Lijn laat weten dat bus 55 vanaf 1 september de normale reisroute herneemt. De buslijn nam sinds eind vorig jaar een andere route ondat er teveel hindernissen op het parcours waren die voor erg grote vertragingen zorgde. Vooral de werken aan de Evergemsesteenweg en de nieuwe Meulestedebrug zorgden voor ellenlange files waardoor het reisschema van de bussen volledig in de soep draaide. De Lijn schrapte een groot aantal haltes op de route van bus 55 en liet een alternatieve halte aan het Brielken in Evergem installeren voor de reizigers.

Joeri De Maertelaere (N-VA), burgemeester Evergem: "Er was heel veel vertraging vorig jaar omwille van de werken aan Meulestedebrug, De Lijn vond de verlenging van de reistijd niet aanvaardbaar, en ze hebben een alternatief uitgewerkt op vandaag, met een stop aan Brielken Evergem en dan rechtstreeks doorrijden naar Gent Sint-Pieters. Dat was slechts een gedeeltelijke oplossing, maar geen oplossing voor de mensen die in de Gentse binnenstad moesten zijn, die moesten eerst naar Gent sint-Pieters rijden om dan terug te keren naar de binnenstad, Voor die mensen is er hoopgevend nieuws dat er vanaf 1 september terug een oplossing zou zijn".

Om buslijn 55 opnieuw langs het vroegere traject te laten rijden, en alle geschrapte haltes terug te bedienen, laat De Lijn een busbaan installeren in de Pantserschipstraat. Dankzij de busbaan zal bus 55 de normale reisweg met de gebruikelijke reistijd kunnen hernemen. Alleen ter hoogte van de werken aan Meulestedebrug is er nog een kleine omleiding via de Aakstraat en de Kapiteinstraat.