zaterdag 15 mei
13°C
0 km

Buurt is sluipverkeer langs Schapendries in Leupegem beu

De werken aan de Berchemweg (N8) in Oudenaarde blijven voor problemen zorgen. In deelgemeente Melden heeft de straat Schapendries zwaar te lijden onder het sluipverkeer. Vrachtwagens rijden zich vast in de smalle straten, de buurt is het beu.

De Vlaamse Milieumaatschappij en het Agentschap Wegen en Verkeer plaatsten een nieuwe duiker onder de N8. De Berchemweg is voor enkele maanden onderbroken. Er is een omleiding voorzien maar de meeste autobestuurders en vrachtwagenbestuurders negeren die. Met alle gevolgen vandien. Het centrum van Melden is plots verzadigd en grote vrachtwagens komen er in de problemen door de smalle straten. Gisteren blokkeerde zo’n vrachtwagen de doorgang. Dat zou komen door de GPS van de vrachtwagens.

Dringend maatregelen vooraleer er ongevallen gebeuren

Schapendries ligt in een dichtbevolkte wijk met veel gezinnen. Er passeren daar ook veel fietsers die de hellingen van de Vlaamse Ardennen opzoeken. Daarom vraagt een plaatselijk actiecomité om dringende maatregelen. De buurt denkt aan afremmende obstakels zoals bloembakken en een verbod van vervoer zwaarder dan 3,5 ton.

Ook een signaal richting stadsbestuur

De buren voelen zich wat in de steek gelaten door de stad Oudenaarde. Volgens de oppositiepartij N-VA moet de stad nauwer toekijken op de plaatsing van de signalisatie. Er is ook een betere communicatie nodig tussen alle betrokken partijen.