donderdag 8 december
3°C
39 km

Buurtbewoners willen ontsluitingsweg vóór Bpost naar Zwijnaarde komt

 

 

 

Buurtbewoners uit Zwijnaarde maken zich zorgen over de komst van een nieuw verdeelcentrum van Bpost, op het industrieterrein. Ze vrezen voor zware verkeersoverlast in de buurt. Want hoewel er al bijna 20 jaar sprake van is, zijn er nog altijd geen concrete plannen voor een ontsluitingsweg. 

Het verdeelcentrum van Bpost zal gevestigd worden in een oude loods op het industrieterrein. Het postbedrijf werkt vaak 's nachts, omdat er dan heel wat pakjes worden klaargemaakt. De buurtbewoners vrezen dan ook voor hun nachtrust en de verkeersoverlast in de buurt. Al bijna 20 jaar wachten ze op een ontsluitingsweg, zodat zwaar verkeer niet langer door de woonwijken moet rijden. Die weg zou in de oksel van de snelweg E40-E17 komen, maar voorlopig zijn er nog altijd geen concrete plannen om eraan te beginnen. 

Leefbaarheid

De buurt heeft niets tegen de komst van Bpost, maar hoopt dat de ontsluitingsweg er snel komt. "Men moet denken aan de leefbaarheid van de mensen" zegt Peter Provenier van overlegplatform Zwijnaarde. "Wij hebben niks tegen de economische ontwikkeling, maar het moet nog leefbaar blijven." 

"Gesprekken lopen moeizaam"

Gisteren werd het probleem besproken tijdens de commissie Mobiliteit, maar een oplossing blijft voorlopig uit. "De gesprekken die nodig zijn om de nodige grond te verwerven en een weg aan te leggen in de oksel van de E40, lopen traag en moeilijk." zegt Gents schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). "Dus ik denk dat we daar wat sneller vooruit moeten kunnen gaan. Als het echt niet lukt, dan moeten we kijken naar andere oplossingen. Maar er moet iets gebeuren in Zwijnaarde, dat is duidelijk."