vrijdag 14 juni
19°C
1 km

Campagne affiche Gentse Feesten 2024 voorgesteld

Vandaag is in het Gentse stadhuis het campagnebeeld voor de komende Gentse Feesten voorgesteld. Het is een affiche met 8 vogels die samen een muziekband vormen. De vogels zijn een verwijzing naar de veelzijdigheid van de Gentse Feesten en haar bezoekers.  Op de Feesten  van dit jaar is het nog 77 dagen wachten. En dan is er weer 10 dagen feest in de stad. 

Bram van Braeckevelt (Groen) – feestenburgemeester: "De Gentse Feesten dat is mensen van allerlei pluimage die de Gentse Feesten meemaken. Bezoekers, organisatoren, artiesten ook. Dat voel je heel duidelijk in dat beeld. Maar tergelijkertijd de link met de cultuurhuizen rond de pleinen ook een belangrijke, omdat het mee de Gentse Feesten maakt. Dus eigenlijk is het een allesomvattend beeld, aan de ene kant met een hoek af, en aan de andere kant met een hoek af".

Het is een jury die zich over de ingediende ontwerpen buigt. Maar ook de feestenburgemeester kan zich vinden in het campagnebeeld van de komende eGentse Feesten 

Bram van Braeckevelt (Groen) – feestenburgemeester: "Ik ben wel fier op het beeld en ik ben vooral heel blij dat we hier weer staan. Het is toch altijd wel een beetje de start, de on-officieuze start van de opbouw naar de Gentse Feesten. Uiteraard zijn we al veel langer bezig met die opbouw, maar zo een dag als vandaag waarbij een campagnebeeld onthuld wordt, dat doet iedereen toch wel een beetje dichter brengen bij de Gentse Feesten. Nog 77 dagen, nu begint het aftellen echt en ik kijk er al naar uit".

insluiten