woensdag 21 februari
10°C
110 km

Campers opnieuw welkom aan Eeklose jachthaven: "Willen opnieuw toeristen aantrekken"

De Stad Eeklo gaat de jachthaven aantrekkelijker maken en stelt ook de camperplaatsen weer open. Begin dit jaar is de concessie voor de camperplaatsen beëindigd, waardoor de stad nu eigenaar is.

Op de camperplaatsen kan je weer 24 uur gratis parkeren. De gemeenschapswacht zal een oogje in het zeil houden zodat er geen afval wordt achtergelaten. Om de camperplaatsen volledig in orde te stellen, zijn nog enkele ingrepen nodig. "Volgens het Vlaamse logiedecreet moet je minstens een afvalpunt hebben, een watertappunt en een lozingspunt voor chemische toiletten", vertelt Danny Plaetinck (N-VA), schepen van Ruimtelijke Ordening.

Die voorzieningen zijn er al, maar moeten vernieuwd worden. Daarnaast wil Eeklo graag enkele laadpalen installeren. Als alle voorzieningen in orde zijn, moet je wel betalen om op een van de 12 parkeerplaatsen te staan.

Jachthaven
Verder wil Eeklo ook de jachthaven aantrekkelijker maken, om zo meer toeristen aan te trekken. "Het is hier een mooie uitvalsbasis om de Kanaalroute verder te bekijken en om te gaan wandelen", vervolgt Plaetinck. "Je kan eigenlijk tot in Balgerhoeke wandelen. Er zijn ook verschillende fietsroutes die van hieruit vertrekken. Het is hier dus erg mooi."