zaterdag 25 maart
11°C
4 km

Campus Glorieux viert Gedichtendag

De secundaire campus van de Glorieux school in Ronse heeft vandaag gedichtendag gevierd. Dat is een dag waarop de leerlingen extra in contact worden gebracht met gedichten en poëzie. Dat hoeft niet altijd in de klas te zijn, dat kan best ook op de speelplaats. Zo mochten de leerlingen zelf woorden neerschrijven om later een gedicht te vormen. Een kleine zoektocht naar de juiste auteur van een gedicht werd dan weer beloond met cupcake.

Het is een traditie op de middelbare school Glorieux in Ronse. De laatste donderdag van de maand januari is het er gedichtendag. Omdat de voorgaande twee edities nog met beperkende maatregelen moesten gehouden worden, was het thema voor deze editie, feest.

Charlotte Vandendriessche - Glorieux campus secundair Ronse: "Leerlingen zien taal meestal als iets saai. Poëzie, gedichten dat is niet altijd hip. We proberen met de nieuwste soort technieken die gedichten en poëzie tot bij de leerlingen te brengen. Zodanig dat ze toch, zelf diegene die het meest kritisch zijn, een leuke dag hebben gehad".

En dat heeft voor sommige leerlingen gewerkt, zo goed zelfs dat er enkele zelf een gedicht schreven.