Canisha vzw zoekt dringend nieuw onderkomen

De vzw Canisha in Deinze is op zoek naar een nieuw gebouw. Canisha is een hondenschool die assistentiehonden opleidt voor mensen met een beperking. De huidige locatie in Deinze krijgt een nieuwe bestemming, en daarom zoekt Canisha een nieuw pand dat aan hun specifieke noden voldoet. De nieuwe locatie moet voldoende ruimte bieden en daarnaast ook financieel haalbaar zijn voor de vzw. 

De vzw Canisha is een van de zes erkende assistentiehondenscholen in Vlaanderen. Ze leiden assistentiehonden op voor mensen met een motorische beperking, autisme of gehoorproblemen. De honden leggen een opleidingstraject af van ongeveer twee jaar, onder begeleiding van de trainers van Canisha. Canisha moet haar locatie in Deinze in oktober noodgedwonden verlaten, omdat het huidige pand een andere bestemming krijgt. De vzw is daarom dringend op zoek naar een nieuw onderkomen.

Marc Van Gelder, voorzitter Canisha vzw: "Het zou heel mooi zijn als er twee ruimtes zijn in totaal, minimaal. Eentje om te vergaderen en eventueel de interviews af te nemen met de aanvragers en de gastgezinnen, en een werkruimte. Daarnaast is het schitterend als er ook oefenruimte zit voor de honden. Dat is te bekijken, wat de mogelijkheden zijn dan". 

Toegankelijke ruimte 

Het nieuwe gebouw moet vlot toegankelijk zijn. Canisha werkt vaak met mensen met een motorische beperking . Zij verplaatsen zich in een rolstoel. Een pand op bv de eerste verdieping en geen lift kan niet. De mensen moeten tot bij de honden kunnen komen.