woensdag 7 juni
25°C
48 km

Caruur Volley Gent wint beker van België

Zoals je gisteren al kon zien in ons nieuws, was het een hoogdag voor de Gentse volleybalsport. Caruur Volley Gent en VDK Bank Gent dames.stonden samen in het Sportpaleis. Een uniek moment in de Gentse volleybalgeschiedenis. Het resultaat van deze volleybaldag was 1 beker. En die ging naar de heren van Caruur Gent.

Geschiedenis voor het Gentse volleybal, maar nog meer voor de geschiedenis van Caruur Gent. Want deze beker is de eerste in het clubbestaan. Caruur moest er keihard voor werken, want Lindemans Gent speelde goed tota aan set 3. Toch bleven de Gentenaars kalm. De achterstand werd telkens weg gewerkt en het vertrouwen van de ploeg uit Aalst zakte met de minuut.  Caruur Gent profiteerde daarvan en haalde in de beslissende set alles uit de kast om de beker mee naar Gent te kunnen nemen. En dat lukte, Gent klopte Lindemans Aalst met 3-1. De stestanden waren 21-25 / 25-23 / 25-23 en 25-14. Een belangrijk moment voor de club. 

Jan Van Huffel, coach Caruur Volley Gent:  We zijn nu 4 jaar de club aan het uitbouwen, en we gaan dat niet te snel doen. Onze doelstelling was dit jaar een Europese plaats halen en dat hebben we gedaan langs de mooiste weg, de beker van België!