dinsdag 27 september
12°C
149 km

Cheqroom haalt extra geld op en gaat uitbreiden

Het Gentse bedrijf Cheqroom haalt 14 miljoen euro op bij de Amerikaanse investeringsmaatschappij Level Equity en gaat uitbreiden.

Cheqroom heeft software ontwikkeld om film-en opnamemateriaal gemakkelijk te beheren. Heel wat mediabedrijven zoals CNN en Google maken al gebruik van de software. Cheqroom wil de marktleider worden voor het beheer van audiovisueel materiaal. Met het extra geld wil het Gentse bedrijf een kantoor openen in Barcelona en New York. Daarnaast wil Cheqroom zijn software verder ontwikkelen. 

Vincent Theeten - CEO Cheqroom : " In uw account ga je zien dat elk stuk materiaal uniek is en identificeerbaar is met een QR-code. Mensen kunnen via de webapplicatie of de mobiele telefoon uw apparaten gaan scannen en meteen ook een heel duidelijke geschiedenis zien van elk stuk materiaal. Als je kijkt naar bijvoorbeeld mensen die met heel grote fleets van drones werken, maar ook gamingstudios, eventbedrijven, dat zijn allemaal stuk per stuk industrieën die exact dezelfde problematiek hebben als degene dat we vandaag oplossen. Voor ons is dat een heel mooie groeipoot voor de toekomst.