zaterdag 21 mei
20°C
7 km

Cogétama toch drie keer op de planken in Aalter

Gisterenavond heeft de Raad van State de sluiting van de cultuursector ongedaan gemaakt. Cultuurhuizen mogen dus opnieuw de deuren openen en in Aalter doen ze dat wel erg snel. Daar speelt vanavond al de dansvoorstelling Cogétama. De dansers zouden sowieso optreden, voor een livestream. Maar zodra het nieuws gisterenavond bekendgemaakt werd, besliste choreograaf Glen Lambrecht om de voorstelling alsnog voor een echt publiek te doen.

De speeldrang bij de dansers van Glen Lambrecht was zo groot dat er meteen beslist werd om live te spelen . Er werd meteen druk getelfoneerd naar alle mensen met een kaartje. 

Glen Lambrecht, danser-choreograaf Cogétama : "We hebben iedereen de kans gegeven om naar de voorstelling te komen kijken. We hadden maar een klein aantal tickets meer beschikbaar en die zijn in een mum van tijd de deur uitgevlogen. De telefoon stond roodgloeiend. Ik heb een team van 8 man samengebracht en we zijn nog altijd bezig met telefoons te beantwoorden, mails beantwoorden. Het was een helse morgen".

Maar dat hebben ze d'er in Aalter voor over. Want het zijn stresserende tijden voor de cultuursector. In minder dan een maand van quasi volle zalen, naar minder dan 200 toeschouwers en uiteindelijk geen toeschouwers. De opluchting dat optreden toch weer mag -voor een beperkt publiek weliswaar- is bijzonder groot.