Corona heeft alweer een grote impact op de scholen

U merkt het waarschijnlijk ook in uw eigen omgeving, veel kinderen zitten momenteel thuis omdat ze besmet zijn met corona of omdat hun klas in quarantaine zit. Zoals voorspeld slaat de Omikronvariant hard toe in de scholen, ook in onze regio. Momenteel kunnen de meeste scholen openblijven, al schakelen sommige middelbare scholen al weer over op afstandsonderwijs. Het aantal besmettingen in de scholen stijgt nog altijd razendsnel, dat merken ze ook in Gent.

1000 positieve testen op 1 dag op de scholen van groot Gent. Das hallucinant, de impact op de scholen is dan ook enorm.

Elke Decruynaere (Groen), schepen van Onderwijs Gent : "  Er zijn op dit moment nog geen volledige scholen gesloten, maar het gaat wel klas per klas. Er zijn veel scholen waar verschillende klassen op dit moment in quarantaine zitten of waar overgeschakeld wordt naar afstandsonderwijs omwille van kwaliteitsredenen. 

En das ook het geval in de andere steden in onze regio. In het basisonderwijs gaat het vooral om klassen die in quarantaine zitten door teveel besmettingen, al moeten sommigen ook sluiten omdat er te weinig leerkrachten zijn. In Eeklo bijvoorbeeld blijven op 1 school 6 kleuterklassen dicht om die reden. In het middelbaar gelden andere quarantaineregels, maar daar zie je dat in sommige klassen meer dan de helft van de leerlingen afwezig is, waardoor lesgeven erg moeilijk wordt. In het Sint-Bernarduscollege in Oudenaarde schakelt de derde graad daarom opnieuw over op afstandsonderwijs. De vraag die iedereen zich stelt, hoe lang kan dit nog blijven duren?