zaterdag 2 december
1°C
6 km

Corona keihard voor het clubcircuit

Corona legt ook de discotheken en nachtclubs het zwijgen op. De dj-booths liggen stil, de lichten blijven uit. Van fuiven is er al een jaar geen sprake meer, en snel zal dat wellicht niet veranderen. Daarom lanceert de horecacel van Unizo Oost-Vlaanderen de actie #365 nachten eenzaam. 

1 jaar de deuren dichthouden, het doet wat met een uitbater van een discotheek of nachtclub. Je vaste klanten niet kunnen laten genieten van je levenswerk en je eigen medewerkers die thuis moeten wachten op beterschap. Intussen lopen de investeringen door en staat de club dicht. Zo ook voor Aron Sirjacobs, de uitbater van Contrast Club in Gent. Hij nam in september 2019 de zaak in de Overpoortstraat over en zat vol plannen om het pand te verbouwen. 

Hopen op september 

Door corona is het financieel zwaar. Maar opgeven doet Sirjacobs niet. Hij hoopt in september op volle kracht te kunnen heropenen, want werken met bubbels ziet hij in Contrast Club niet zitten. Tussendoor hoopt hij, net als zijn andere collega's, goed nieuws te krijgen van de overheid. Deze sector is zwaar getroffen en heeft voorlopig geen perspectief. Extra financiële steun is dus meer dan welkom. 

#365 nachten eenzaam 

Om de  sector de nodige aandacht te schenken lanceert Horecacel Unizo Oost-Vlaanderen een bewustwordingscampagne. Deze sector zal op 1 mei niet openen zoals hun collega's in de horeca. En dat weegt. 

Tim Joiris van de Horecacel Unizo Oost-Vlaanderen: "Welke onderneming heeft een buffer die voldoende groot is om een periode van pakweg 18maanden te overbruggen? Dat is geen economische realiteit."

De sector heeft dus nood aan opvolging en ondersteuning van de overheid, en daar zal UNIZO over waken. Om ervoor te zorgen dat de discotheken en nachtclubs straks weer kunnen werken. Want zij zijn voor veel mensen de ideale uitlaatklep.