Corona volop aanwezig in het onderwijs

Het aantal coronabesmettingen op de scholen is sterk aan het stijgen, en de cijfers lijken het hoogst in Oost-Vlaanderen. Een aantal scholen in onze regio moest intussen al de deuren sluiten. En ook het aantal klassen in quarantaine  lijkt in onze provincie gestaag te verhogen. Voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding, de CLB's, is het de laatste dagen alle hens aan dek.

Het coronavirus blijkt de laatste dagen vooral in de scholen rond te gaan en Oost-Vlaanderen scoort daarbij opvallend slecht. De voorbije twee weken raakten 1330 Oost-Vlaamse leerlingen besmet en ook 100 leerkrachten en personeelsleden. 4827 leerlingen en 41 personeelsleden in onze regio werden daardoor in quarantaine geplaatst. De CLB`s, de Centra voor Leerlingbegeleiding hebben het sinds begin maart dan ook erg druk met contacttracing.

Extra druk voor artsen CLB 

Voor de artsen van de Centra voor Leerlingbegeleiding is het nu dag en nacht doorwerken om de stijgende coronacijfers in de scholen bij te houden en maatregelen te treffen waar nodig. Maar dat begint, na een jaar in deze crisis te zitten, toch wel door te wegen. De meeste besmettingen gebeuren momenteel vooral in de kleuter - en basisscholen. gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter zat vanmiddag samen met de artsen en de directies van de verschillende CLB`s in onze regio om na te gaan of er extra maatregelen moeten genomen worden.