Curling op natuurijs

Curling op natuurijs. Je kan het in ons land niet elk jaar doen. Maar zondag lukte het wel voor Curling Club Gent. . Op een weide langs het jaagpad konden de leden zich volop uitleven. Een opsteker voor de club, want thuisbasis Kristalijn is al een tijd gesloten. 

De leden van Curling Club Gent hadden het weer al een tijdje in de gaten gehouden. En de weergoden waren de club gunstig gezind. Op een weide langs het Jaagpad in Eke was het ijs dik genoeg om voor de eerste keer in de clubgeschiedenis een curlingpartij in open lucht te organiseren. Zonder publiek welliswaar, maar gewoon zoals altijd in groepjes van vier. 

Vroeg uit de veren 

De enthousiaste curlingspelers waren al vroeg in actie. Om 7.30u stonden zij al op het ijs. Al het nodige materiaal, dus ook de curlingstenen die meer dan 19kg wegen, was meegebracht. Na een korte opwarming kon de wedstrijd beginnen. Bij curling is het de bedoeling dat de stenen van je ploeg zo dicht mogelijk bij de dolly ( het midden van de cirkel op het einde van de baan ) te schuiven. De wedstrijd van gisteren is zeker voor herhaling vatbaar, alleen het speelveld van gisteren zal er niet zo lang meer zijn. Het is vannacht beginnen dooien en dat gaat behoorlijk snel. Maar die ene keer op natuurijs, dat kunnen ze Curling Club Gent al niet meer afpakken.