Dag van de volle brooddoos in Nevele

De kinderen van de gemeentelijke basisschool De Vaart in Nevele kregen vanmiddag een goedgevulde en gezonde brooddoos voorgeschoteld. Kinderarmoedeorganisatie Stichting Pelicano organiseerde vandaag voor de eerste keer de Dag van de volle brooddoos. Want nog te vaak komen kinderen met een lege of ongezonde brooddoos naar school. Stichting Pelicano wil een gezonde maaltijd op school nog maar eens in de kijker zetten, want zeker voor kinderen is het belangrijk om gevarieerd te eten. 

De kinderen van basisschool De Vaart in Nevele krijgen vandaag allemaal dezelfde maaltijd. Een goedgevulde en vooral gezonde brooddoos, want het is vandaag Dag van de volle brooddoos. Een initiatief van de kinderarmoedeorganisatie Stichting Pelicano.

Michel Leemans - Stichting Pelicano:  "Omdat we voelen dat er meer en meer kinderen zijn in België die met honger naar school komen. Wij vinden dat dit niet kan. Elk kind heeft recht op gezonde voeding, anders kan je ook niet functioneren. We wilden het nu eens positief stellen. Elk kind heeft nu een volle brooddoos. We spreken niet over de lege brooddozen, maar wel over de volle vandaag". 

Volgens Stichting Pelicano zou zelfs een kwart van de kinderen met honger op school zitten. Ook in Deinze moeten ze de problematiek jammer genoeg erkennen.

Trees Van Hove (CD&V) - schepen van Onderwijs Deinze: "Je hebt kinderen die wel een mooie brooddoos meehebben met keuze van ontbijt en middagmaal. Vaak zijn dat boterhammen met choco, dat is nog iets anders. Maar sommige kinderen komen echt met resten naar school. Een stuk afgebeten oude pizza van de dag ervoor. Koude frietjes, het is schrijnend wat ik zie. Meestal zit er wel iets in, maar het is vaak niet gezond, echt niet". 

De boterhammen in Nevele waren dat wel, ze werden samengesteld door een echte chef. Baptiste Tieberghien, de viskok van het jaar zorgde voor de gevulde brooddoosjes.