woensdag 21 februari
10°C
1 km

Dag van de vrachtwagenbestuurder: collega's gezocht!

Het is vandaag Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Een dag waarop meer dan 350 bedrijven de chauffeurs bedanken en in de bloemetjes zetten. Het is een idee van Febetra, de federatie van Belgische transporteurs en logistieke dienstverleners. Slechts 1 op 5 vrachtwagenchauffeurs voelt zich gewaardeerd en daar wil Febetra wat aan doen. Ze willen het beroep van vrachtwagenchauffeur wat meer in een positief daglicht stellen.

Philippe Lemmens doet zijn beroep al jaren met hart en ziel, net als heel wat van zijn collega's. Maar vrachtwagenchauffeurs krijgen soms ook heel wat kritiek. Zo vindt slechts 18 procent van de chauffeurs dat ze voldoende waardering krijgen. 4 op 5 geeft dus aan dat er onvoldoende respect is.

Philippe Lemmens - vrachtwagenchauffeur: "Met mijn ervaring schrik ik daar niet van. Ik hoor van veel collega's als ze bij klanten toekomen dat ze zich niet gewaardeerd voelen. Vaak zijn ze niet tevreden dat ze er zijn of het is een slecht moment. Maar een vrachtwagenchauffeur kiest niet wanneer hij of zij daar moet komen. Dat hangt van de baan en de omstandigheden af. Ik moet wel toegeven dat ik een van die 18 procent ben die zich wel gewaardeerd voelt.

Bij de Federatie van Belgische transporteurs en logistieke dienstverleners vinden ze dat vrachtwagenchauffeurs beter behandeld moeten worden. Daarom organiseren ze vandaag over heel het land de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Bij meer dan 350 bedrijven krijgen chauffeurs een kleine attentie. Ook hier bij Distrilog in Evergem bedanken ze vandaag hun chauffeurs, want nieuwe chauffeurs vinden is zeer moeilijk.