woensdag 7 juni
25°C
51 km

Davy Devlieghere (Julien) is "Jonge chef van het Jaar"

Davy Devlieghere van restaurant Julien in Lovendegem is door Gault Millau verkozen tot Jonge Chef van het Jaar. In 2018 richtte hij samen met zijn vrouw Marie-Julie het restaurant op. Elk jaar zagen ze de score van Gault Millau verhogen. Dit jaar kreeg het restaurant zelfs een 15,5 op 20. Het is daarmee meteen ook het beste restaurant in het Meetjesland.

Davy Devlieghere aan het werk in zijn keuken van restaurant Julien. Gisteren werd hij door Gault Millau verkozen tot Jonge Chef van het Jaar en bovendien kreeg zijn restaurant een mooie score van 15,5 op 20. Twee mooie bekroningen die de 32-jarige chef Davy niet zag aankomen.

Davy Devlieghere - chef restaurant Julien : "Nee nee, dat was wel mijn stoutste droom. Deze award is eigenlijk het mooiste dat we konden krijgen plus dan nog eens die score. Het is magnifiek voor mij. Maar het is vooral magnifiek voor iedereen die eraan meerwerkt, voor het team en vooral voor mijn vrouw Marie-Julie. De award zou evenveel op haar naam moeten staan als op mijn naam. Zonder ons team konden we dit niet verwenlijken. Je hebt een team nodig om op te bouwen en daar zijn we heel fier op, op het team dat we hebben".

Innovatief in de keuken 
In 2018 startte Davy en zijn vrouw met bistro Julien. Maar sinds dit jaar is de naam veranderd naar restaurant Julien. Chef Davy wou zich op die manier nog meer toeleggen op gastronomisch eten. Ervaring deed hij op bij sterrenchefs als Danny Horseele en Peter Goossens. Vandaag legt hij zijn eigen accenten en probeert hij voor vernieuwing te zorgen. Je maakt in Julien een beetje een "reis rond de wereld". Davy hoopt daar ooit een Michelinster voor te krijgen.