zaterdag 25 maart
11°C
6 km

De Keimolen wint 8600 dollar met wetenschap-en techniekwedstrijd

Basisschool De Keimolen uit Kruisem heeft bijna 8 duizend euro gewonnen. Daarvoor moesten ze een project voorstellen rond techniek en wetenschap. De school gooide grote ogen met haar techniektorens, en kwam als winnaar uit de bus. Deze namiddag zijn alle leerlingen voor het eerst aan de slag gegaan met het splinternieuwe materiaal. Daarbij kregen ze de hulp van ouders en grootouders.

Alle kinderen van basisschool De Keimolen zijn vandaag druk in de weer met groepsopdrachten rond techniek. De school heeft daarvoor drie techniektorens gekocht. Die zijn betaald met de 8600 dollar, een kleine 8000 euro, die de school heeft gewonnen in een wedstrijd van een Amerikaans bedrijf. Met de drie torens kan de school alle leerlingen aan het werk zetten. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig, maar ouders en grootouders dragen hier graag hun steentje bij. De school zal vanaf nu twee keer per maand de torens gebruiken. Wie weet worden de toekomstige bouwvakkers en ingenieurs hier dus gevormd. 

Vanessa Truyen - directeur GO! Keimolen: "Van 2,5 jaar tot het zesde leerjaar met stappenplannen, met materiaal, met leerlijnen, met protfolios zodanig dat wij een beeld kunnen hebben op het einde vand e rit waar onze kinderen stranden naar techniek en wetenschap".