woensdag 4 augustus
19°C
0 km

De Kleine Icarus wordt ankerschool voor werking rond hoogbegaafde kinderen

De Kleine Icarus in Gent is door de Vlaamse overheid geselecteerd als ankerschool voor een project rond cognitief sterk functionerende kinderen. 

In de praktijk selecteerde de Vlaamse overheid samen met Expertisecentrum TALENT van de KU Leuven 13 ankerscholen en zijn ze op zoek naar scholen die een dergelijke werking willen opzetten. Zo willen ze bijvoorbeeld een online kennisplatform oprichten waarop methodieken en materialen worden gedeeld of een inventaris van maatregelen en werkwijzen opstellen. 

Eigen klas
De Gentse GO! basisschool in de Ledeganckstraat heeft al een eigen werking voor cognitief sterke leerlingen, zowel geïntegreerd in de reguliere klaswerking in kleuter en lager, als in een zogenaamde plusklas, Het Kraaiennest. In tegenstelling tot wat je zou denken, halen veel hoogbegaafde leerlingen geen diploma, omdat ze op school te weinig worden uitgedaagd. Om die extra uitdagingen te trotseren, werken ze in het Kraaiennest met tools om het leren beter te laten verlopen. ''Het is onze bedoeling om samen te werken, dat zij leren van ons en wij van hen, door materialen en ervaring uit te wisselen" zegt Sharon Blanchaert, leerkracht van het Kraaiennest.