De klok rond shoppen in Gent

In Gent is een warenhuis geopend waar je 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 kan shoppen. Je staat er wel helemaal alleen voor, want winkelpersoneel is er niet.

De Okay Direct in de Belfortstraat is anders dan alle andere winkels. In deze winkel doe je de aankopen met een QR-code. De winkel is ook altijd open. Het shoppen is vrij eenvoudig zegt  Gert Somers - verantwoordelijke Okay Direct : “De klant meldt zich aan met de Extra app of de Extra kaart en avn zodra hij zich in de winkel bevindt, gaat hij alles terugvinden in kasten achter glas. Elke kast kan individueel geopend worden met de app. De klant neemt het product. Het wordt gedetecteerd als hij het product eruitneemt. Vervolgens doet hij gewoon zijn boodschappen. Op het einde rekent hij af aan de kassa zoals in een gewone winkel en verlaat de winkel opnieuw met de Extra app”.

Hulpknop

Maar wat als je een probleem hebt? Dan is er een hulpknop aanwezig. Als je daar op duwt kan je zeggen wat het probleem is. Als dat groot genoeg is komt er iemand naar de winkel. Dat is ook zo voor de algemene hygiëne in de winkel en het aanvullen van de rekken. Want het aanbod in de winkel is groot en vers. Maar de producten zijn wel verpakt, 1 of 2 appelen kopen lukt dus niet. Voor de mensen die graag de prijzen vergelijken, de Okay Direct is vergelijkbaar met zijn naamgenoten. Gent is de eerste Direct winkel in ons land, het is de bedoeling dat er nog zullen komen.