De Qubus (Oudenaarde) en het COC (Ronse) worden vaccinatiecentrum

In de Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen komen er twee vaccinatiecentra. Inwoners zullen voor hun vaccinatie terecht kunnen in de Qubus in Oudenaarde of het COC in Ronse.

De inwoners van Gavere, Kruisem, Oudenaarde, Zwalm, Horebeke, Maarkedal, Kluisbergen, Wortegem-Petegem en Ronse zullen naar twee centra kunnen afzakken. Welke gemeente naar welk centrum zal moeten gaan, moet nog bepaald worden. Voor de keuze van de centra is er rekening gehouden met de locatie binnen het werkingsgebied van de zone, de nabijheid en de capaciteit.

Het grootste deel van de inwoners zal in de centrale vaccinatiecentra hun vaccin krijgen. Kwetsbare personen en personen die zich omwille van medische redenen niet kunnen verplaatsen, zullen thuis gevaccineerd worden. Het doel is om de centra begin maart te openen. Wie vanaf maart in aanmerking komt voor een vaccinatie, zal hiervoor een schriftelijke oproepingsbrief ontvangen. Daarna zal je je digitaal of telefonisch moeten registeren. Ook ’s avonds en in het weekend zullen er vaccinatiemomenten voorzien worden. Veel hangt wel af van de beschikbaarheid en levering van vaccins.

Vrijwilligers gezocht
Om de twee centra te bemannen is er heel wat medisch personeel nodig. Mensen die zich willen engageren (studenten, gepensioneerden, mensen met een medische achtergrond, …) kunnen zich als vrijwilliger opgeven om mee te werken in het vaccinatiecentrum. Zij kunnen nu al contact opnemen met de Eerstelijnszone via het aanmeldingsformulier op www.vaccinatievlaamseardennen.be.