woensdag 17 augustus
25°C
85 km

De stad Gent verlengt de artiestencheques

Goed nieuws voor artiesten die al twee jaar lang lijden onder de coronacrisis. De stad Gent voorziet opnieuw artiestencheques voor handels- en horecazaken die optredens organiseren. Zo kunnen uitbaters tot 1000 euro terugbetaald krijgen wanneer ze een optreden organiseren in hun zaak.

Een uitgelaten cafeconcert. Het is een zeldzaam fenomeen geworden. Officieel mag het wel, maar de coronacrisis heeft er bij veel uitbaters stevig ingehakt, en bovendien mogen cafes maar tot 11 uur openblijven. Het zijn moeilijke tijden voor wie van optredens moet leven, dat weet ook muzikant en uitbater van de Hot Club De Gand en bar lume, Waso De Cauter. Om zowel de artiesten als de horeca te ondersteunen, bedacht de stad vorig jaar de artiestencheque. Een subsidie voor uitbaters die een optreden organiseren.

Project slaat aan 

Tijdens het voorbije jaar werden 150 artiestencheques uitgedeeld, goed voor 122.000 euro aan gesubsidieerde optredens. Omdat het ook de komende maanden moeilijk wordt om buiten evenementen te organiseren, besliste het stadsbestuur om de subsidie te verlengen tot juni. Goed nieuws voor artiesten en muziekcafes. Maar de artiesten kunnen de komende maanden niet alleen in winkels en horecazaken terecht, ook de scholen worden door de stad aangemoedigd om optredens te organiseren.