zaterdag 15 juni
18°C
3 km

De toekomstige radiopresentatoren van Victor Carpentier

Zitten de opvolgers van Peter Van de Veire of Siska Schoeters in de Victor Carpentierschool in Gent? Het zou wel eens kunnen. De leerlingen van het vijfde leerjaar mochten daar vandaag een uur lang live radio maken. Met een mobiele studio op school gingen ze aan de slag. De afgelopen weken leerden ze de kneepjes van het vak dankzij vzw Blooshoofd. Een ervaring om niet snel te vergeten, en wie weet zitten er enkele toekomstige radiopresentators tussen. 

Jonas Vermeulen - vzw Blooshoofd: "Dat is begonnen met een workshop bij Urgent FM, in de studio onder de Krook. Daar hebben ze een uur radio gemaakt, dat was een eerste kennismaking. Dan hebben ze in twee verdere workshops echt de kneepjes van het vak geleerd. Een liedje aankondigen, een interview afnemen, een goede tekst schrijven, goede redactie, research doen. Vandaag is dan het hoogtepunt, hun eigen live radioshow. Dat zenden ze uit vanuit de klas voor iedereen die wil luisteren. De mama's, de papa's, de oma's, de opa's, iedereen die wil, kan daar naar luisteren".

De liedjes op tijd starten, de microfoons luid genoeg zetten en een goede voorbereiding maken. Er komt heel wat bij kijken. De leerlingen maken vandaag een radioprogramma over hun eigen school.

Nayden en Martha, leerling-radiomakers: "Hoe we onze school beter kunnen maken, een interview met de juf en mevrouw de directeur, over onze speelplaats, een paar weetjes en dat is het. Het is echt superleuk om te doen, want je mag heel de tijd in de studio staan en je mag tijdens de hele uitzending babbelen, dat is een beetje verdeeld. Het was echt een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan".