De Watergroep heeft geen problemen met watervoorraad

Ondanks de aanhoudende droogte moeten we ons voorlopig geen zorgen maken over ons drinkwater, dat zegt De Watergroep. In de spaarbekkens van Kluizen bij Evergem is er nog een voorraad van 7 miljard liter water. En zo is er zeker  voldoende water tot december . De ruime voorraad kwam er niet zomaar. De Watergroep heeft dit jaar voor het eerst  water opgepompt uit het Schipdonkkanaal.

De 2 enorme spaarbekkens in Kluizen bij Evergem zitten nog vol met water, en dat ondanks de lange droge periode die we momenteel meemaken. En dat komt omdat De Watergroep dit voorjaar heelwat voorzorgen heeft genomen. 

Tine Vandermeersch, De Watergroep: "We hebben in het voorjaar extra water ingenomen om een extra buffer te kunnen leggen in onze spaarbekkens. We hebben bijvoorbeeld water ingenomen via het schipdonkkanaal via een tijdelijke pomp. Daardoor is het waterpeil in beide spaarbekkens nog redelijk hoog, zoals je kunt zien. We zitten nu aan een volume van meer dan 7 miljoen kubieke meter, dat is trouwens 7 miljard liter water".

Dat moet ons garanderen dat we nog tot begin december zeker zijn dat er drinkwater uit de kraan blijft komen, zonder dat we moeten rantsoeneren. Toch is zuinig omgaan met water altijd een slimme zet.