zaterdag 2 december
1°C
0 km

Deinze bekijkt het op lange termijn in #Deinze2040

De stad Deinze wil de komende jaren volop inzetten op vernieuwing en duurzaamheid. Vanmorgen maakte het stadsbestuur haar langetermijnvisie bekend tot 2040. Het is de bedoeling om de stad en de deelgemeenten aan te pakken met hulp van de inwoners. Uiteindelijk wil Deinze evolueren naar een 15-minutenstad, waar inwoners binnen het kwartier, met de fiets of te voet, alles vinden wat ze nodig hebben.

De stad Deinze stelde de plannen vandaag voor. Het stadsbestuur is ambitieus. Sommige zaken zijn al in uitvoering, andere staan op de middellange of lange planning. 

Jan Vermeulen (CD&V) - burgemeester Deinze: "We willen verder werken aan een aangename stad met 17 mooie deelgemeentes waar iedereen graag woont en leeft en waar mensen de connectie vinden met elkaar. Een stad die droomt en inspireert. Waar Deinze 2020 voor een stad was van vernieuwingsprojecten en nieuwe gebouwen, zal Deinze 2040 echt een verhaal worden waar mensen echt inzetten op duurzaamheid en leefbaarheid en dus een verhaal van heel veel projecten, maar die ook van de mensen zelf komen".

Inspraak 

De toekomst van een stad wordt niet alleen bepaald door een stadsbestuur, zegt Vermeulen, maar ook door de inwoners. Het doel is om van Deinze een zogenaamde 15-minutenstad te maken. Deze maand krijgt elke inwoner dit boekje in de brievenbus waar ze inspiratie kunnen opdoen om hun buurt aangenamer te maken.