woensdag 21 februari
10°C
83 km

Deinze opent met Leiebos een nieuwe buitenschoolse opvang

In Petegem aan de Leie, deelgemeente van Deinze, is vanmorgen een nieuwe buitenschoolse opvang ingehuldigd. Het gebouw kreeg de naam Leiebos en er kunnen maximaal 84 kinderen van 2.5 tot 12 jaar opgevangen worden. De nieuwe buitenschoolse opvang komt er trouwens ook niets te vroeg, want in Petegem aan de Leie kwamen er de voorbije jaren heel wat kinderen bij. Zij kunnen morgen de nieuwe buitenschoolse opvang al eens komen bewonderen tijdens een opendeurdag.

Tien jaar hebben ze er moeten op wachten maar vanmorgen mocht het stadsbestuur van Deinze dan eindelijk toch het lintje doorknippen van de nieuwe buitenschoolse opvang Leiebos. `t Is al de achtste buitenschoolse opvang op het grondgebied van Deinze. Petegem-aan-de-Leie is de grootste deelgemeente van Deinze. Hier werden er de voorbije jaren heel wat kinderen geboren en dus was de nood aan opvang na schooltijd hier groot.

Trees Van Hove (CD&V), schepen van Kinderopvang Deinze: "Buitenschoolse opvang voor scholen hier in de omgeving, Uiteraard tijdens de vakanties is het opengesteld voor alle kinderen, maar het is voornamelijk nu voor Sint-Hendrik en Erasmus om die kinderen hier nu op te vangen, van 2.5 jaar tot 12 jaar, twee aparte ruimtes voor de kleintjes en voor de tieners he, de tieners.

Na tien jaar opgevangen te worden in containerunits vlak naast het sportcentrum Palaestra kunnen de kinderen hier vanaf maandag opgevangen worden in open ruimtes die baden in een zee van licht. Na schooltijd en in de schoolvakanties zal het de vaste stek worden voor de kinderen uit de buurt. Op alle andere momenten kunnen ook particulieren en verenigingen gebruik maken van het gebouw.