vrijdag 1 december
0°C
76 km

Deinze steekt de plannen om de Zwarte Baan door te trekken definitief in de kast

De doortrekking van de Zwarte Baan in Deinze gaat niet door. Dat heeft de gemeenteraad beslist na bezwaren van de buurtbewoners. De doortrekking diende om de wijk rond Schave en Oude Brugsepoort te ontlasten van het verkeer.  Al decennia lang hebben verschillende gemeentebesturen van Deinze geprobeerd om de straat door te trekken tot aan Vaart Linkeroever. Dat liep telkens op een sisser af en ook nu weer. Wat er nu juist moet gebeuren met de Zwarte Baan en hoe de wijk Schave, Oude Brugsepoort verkeersluwer te maken, daar gaat het gemeentebestuur zich nu opnieuw over buigen.

De bewoners vanuit de wijk Schave, Oude Brugespoort, halen opgelucht adem. De doortrekking van de Zwarte Baan tot aan Vaart Linkeroever, komt er niet. Dat heeft het gemeentebestuur gisteren beslist. Toch zijn de buurtbewoners er niet helemaal gerust op.

Thomas Vierstraete – buurtbewoner: "Momenteel loopt er eigenlijk een onteigeningsprocedure, dat staat eigenlijk los van de doortrekking zelf. We zouden graag willen zien dat die onteigeningsprocedure volledig wordt stopgezet. Dat hadden wij ook gevraagd in ons bezwaarschrift. We vinden dat de onteigening moet samen genomen worden met de haalbaarheid van dit project".

De stad Deinze zegt, dat na het afvoeren van de doortrekking, ook  de onteigeningsplannen in de prullenbak liggen.

Quote : Bart Van Thuyne (CD&V) - schepen van Mobiliteit Deinze: "Wij hadden in de gemeenteraad een voorlopige rooilijn en innemingslijnplan goedgekeurd, daarop volgde een openbaar onderzoek, vandaar de bezwaren. Als wij niet binnen de 60 dagen een definitieve vaststelling doen, dan is eigenlijk het volledige procedé van de baan. Wij stoppen de procedure, er is dus ook geen onteigening of rooilijn of innemingsplan van kracht".