Deinze verliest ereschepen Norbert De Mey

De stad Deinze verliest een politiek boegbeeld. Ereschepen Norbert De Mey is op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was twintig jaar gemeenteraadslid in Deinze, waarvan 14 jaar als schepen.

De goedlachse liberaal had in Deinze de portefeuilles van Sport en Toerisme en later ook Financiën onder zijn bevoegdheid. Hij was graag gezien in de sportmiddens van Deinze, en ook bij de middenstand van de stad had hij veel vrienden. Eind vorig jaar gaf De Mey zijn mandaten terug om gezondheidsredenen en gisteren is hij plots overleden. Hij werd 71 jaar. 

Rouwregisters 

De stad Deinze is enorm aangedaan door het verlies van Norbert De Mey. "Hij was een zeer gewaardeerde en aangename collega" zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). De stad opent voor de ereschepen verschillende rouwregisters vanaf morgen. Wie dat wenst kan een boodschap nalaten   in dienstencentrum Leiespiegel en sportcomplex Palaestra. Maar ook online kan je de familie condoleren via www.deinze.be/rouwregister.

Ook Nevele verliest een ereschepen

Intussen raakte bekend dat nog een tweede ereschepen overleden is. Nevele verliest  gewezen schepen en ereschepen Camiel De Cocker. Hij was voor CVP tussen 1989 en 1998 schepen van ondermeer Onderwijs, Cultuur, Sociale zaken en Ontwikkelingshulp in Nevele. De Cocker werd 85. Op vraag van de familie komt er voor hem geen rouwregister. 

foto's: stad Deinze