dinsdag 29 november
8°C
190 km

Deinzenaar als eerste Vlaamse toerist naar de ruimte

David Laurier, een ondernemer uit Deinze, mag zich sinds kort de eerste ruimtetoerist van ons land noemen. Hij kocht een ticket voor de vlucht van ruimteballon Neptune One, van het Amerikaanse bedrijf Space Perspective. In 2025 stijgt hij op, 125 000 euro armer, maar wel een hele belevenis rijker.

Het hoogste dat de mens ooit geweest is met een ballon, is zo'n 21 kilometer, bijna in de ruimte. David Laurier staat op de passagierslijst om dat record te verbreken. Meer zelfs, de man uit Deinze is een van de investeerders in het Amerikaanse Space Perspective. Hij kreeg de smaak te pakken dankzij zijn vader. Die nam hem mee naar de NASA en kocht hem een ruimtepak.

Ballonvluchten naar de ruimte zijn populair 

25 vluchten met de ballon zijn al volboekt, David is de eerste Belg die een ticket heeft. Prijskaartje? Een slordige 125 000 dollar. Opstijgen doet ie in Florida, maar hij hoopt dat er ooit ook in Europa lanceerbasissen kunnen openen en nog meer mensen de mogelijkheid krijgen om de vlucht mee te maken. Zo'n vlucht met een ruimteballon is ten eerste veel betaalbaarder dan pakweg met een raket, maar ook veel relaxter, zegt ie. De vlucht van David is gepland in 2025.